Langrenn i Synnfjell

Langrenn i Synnfjell – 10 tips til en god skitur

En ny vinter og skisesong ligger foran oss og snøen er allerede kommet til Synnfjell. Det kjøres løyper på alle sider av fjellet og det er bare og spenne på seg skiene og komme se ut i løypa.
Det kjøres over 300 km med løyper i Synnfjell hver vinter og løypelagene gjør en formidabel innsats for at du, jeg og alle tilreisende og lokale skal ha flotte løyper å gå i.
Det aller beste med å gå på ski er den gode kombinasjonen av flotte naturopplevelser og fysisk aktivitet. Og etterpå, når du kommer inn i varmen og kan krype opp i sofaen med en varm kopp te eller kakao og kjenner at du har bruk kroppen, da føles det godt å vite at man tok skrittet og fikk en flott opplevelse i skisporet.

Du kan sjekke løypestatus på www.skisporet.no,  Synnfjellspor eller Lenningen løypelag sine Facebooksider. Kart over skiløyper i Synnfjell finner du her.

For at flere skal overkomme dørstokkmila og komme seg ut på har har vi satt opp 10 tips som skal gi deg en god skitur.

 1. Senk ambisjonsnivået
  Dersom det er en stund siden sist du sto på ski, så start med korte turer. Dette er særlig viktig om det er barn med på turen.
 2. Gjør det enkelt
  Finn en overkommelig tur og sett deg realistiske mål. Da blir også dørstokkmila letter og overkomme og du kommer fra sofaen og ut i løypa.
 3. Utstyr
  Utstyret har ikke så mye og si for de fleste av oss, men en viss basis bør det være. Pass på at du har staver i rett lengde, gode skisko som passer bindingene samt ski som passer din lengde og vekt. Kle deg etter forholdene.
 4. Meld deg på kurs
  Uansett hvilket nivå du er på, fra mosjonist til racer, vil alle kunne  ha utbytte av å delta på et skiteknikk kurs.
 5. Godt vedlikehold
  Før sesongen bør skiene renses og prepareres. Det kan du gjøre selv, men du får også gjort det i ski- og sportsbutikker.
 6. Husk skismørning
  Om du velger klassiske ski som krever skismørning, klarer du deg lenge med en av hver av disse: blå, rød og lilla samt universalklister til påsketuren.
 7. Smørefrie ski
  For den gjengse mosjonist kan det være et godt valg å kjøpe smørefrie ski, såkalte felleski. Disse krever like vedlikehold og du slipper skismøringsproblematikken.
 8. Alene eller sammen
  En skitur med venner eller familien kan være svært så sosialt og hyggelig, men innimellom kan en tur helt alene inne i den stille, hvite eventryskogen være akkurat det du trenger.
 9. Barn på ski
  Gjør turen leke-preget. Sett dere ned og fortell eventyr om alle skogens hemmeligheter hvis det går litt trått i løypa. Ta med et tau, det er lov å være ”stolheis” om det trengs.
 10. Vi hensyn
  Skiløypene er for alle – uansett nivå på skiferdighetene. Hvis alle utviser en god porsjon sunn fornuft, godt humør og positiv innstilling, er forutsetningene gode for flotte skiløyper for oss alle.