Fritidseiendom i Synnfjell

Norsk turistutvikling har gjennomført en stor brukerundersøkelse blant de som eier fritidseiendom i Synnfjell Øst. Ønsket har vært å kartlegge hytteeiernes ønsker, tanker og behov.

Hytteeierne i Synnfjellet stortrives i fjellområdet sitt, hele 92 prosent sier at de framsnakker hytteområdet sitt i Synnfjellet. Og nå har de blitt spurt om hva som er viktig for dem for at de velger seg akkurat Synnfjellet som sitt rekreasjonsområde.

Kommunedelplan for Synnfjell øst ble ferdig og vedtatt i høst og nå står en mengde planer for ulike prosjekter i Synnadalen i kø.

Undersøkelsen viser at de fleste hytteeiere i Synnfjellet er fra Akershus og Oslo øst. 72 prosent har høyere utdanning og de søker seg til fjellet på grunn av naturen. Og fjellet gir dem den roen og avslapningen de er ute etter.

Norsk Turistutvikling som står bak undersøkelsen mener det ikke er noen grunn til å være pessimister i Nordre Land. Det er grunnlag for økt verdiskapning i kommunen innen både reiseliv og fritidseiendom i Synnfjell.

Påsken er en godt besøkt tid i Synnfjellet, hele 97 prosent av de som har svart på undersøkelsen svarer at den brukes mest i påsken.

Synnfjellet er en perle og vi ønsker mer aktivitet i området. Hele undersøkelsen fra Norsk Turistutvikling kan lastes ned og leses.